Biografie

Constantijn Schaap (1991) is afgestudeerd Jazz zanger aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en ziet zichzelf als de ‘Nederlandse Michael Bublé’.

Constantijn begon van kleins af aan met zijn muzikale vorming. Eerst als drummer en achter de piano, maar al snel ontdekte hij dat ook zingen hem ligt. Hij begon zijn zangcarrière voor het grote publiek door een deelname aan het tv-programma X-Factor. In 2010 bracht hij het tot de laatste 32 deelnemers en daarmee was de ‘Nederlandse Michael Bublé’ opgestaan. Na zijn VWO examen heeft Constantijn vier jaar lang aan het Koninklijk Conservatorium Jazz zang gestudeerd en kreeg hij les van Yvonne Smeets en Anka Koziel.

Hoogtepunt in zijn jonge carrière was het participatieproject rondom het bekende verhaal West Side Story. In 2013 werd hij uitverkoren als ‘Big Deal’ in West Side Story en heeft hij een half jaar onder de artistieke leiding van Javier López Piñón (regie), Matthew Rowe (muzikale leiding) en Alexander Oliver (vocal coaching), mogen meewerken aan dit succesvolle project rondom het 100 jarig bestaan van Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Vergezeld door de grootste Nederlandse talenten op het gebied van zang, dans en musical heeft Constantijn drie shows mogen geven in Het Concertgebouw. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Heden speelt Constantijn geregeld op besloten evenementen en ontwikkeld zich verder als performer en Jazz muzikant. Met The Shepherds speelt Constantijn op muziek- en Jazzfestivals en is onder andere te zien geweest tijdens ’t Goois Jazz Festival, Leiden Culinair, Wassenaar Plein Musique, Voorschoten Culinair en Amstelveen Jazz in het Dorp. In samenwerking met de West Coast Big Band uit Den Haag brengt hij sinds 2016 ‘A Tribute to Frank Sinatra’. Daarnaast was hij in oktober 2015 op TV te zien in de laatste Blind Audition ronde van The Voice of Holland. Met zijn vertolking van het nummer ‘Not Over You’ van Gavin DeGraw probeerde hij de jury te overtuigen om voor hem te draaien.

Bekijk video’s en foto’s van Constantijn en The Shepherds op Facebook en volg Constantijn op Twitter!

Advertenties